maaltijd-hollands

Hollandse kost

Boerenkool met worst, een harinkje happen, wentelteefjes, appeltaart, friet speciaal of gewoon een boterham met hagelslag. Wie kortere of langere tijd in het buitenland is geweest kan verlangen naar de oerdegelijke Hollandse kost.  Daarom bieden we voor wie daar naar verlangd, een ruime keuze met aardappelen, vlees / vis en groente. Op basis van zowel nieuwe als oude recepten, goed bereid met niet te veel koolhydraten, voldoende eiwit en veel verse groenten. Wij maken voor ons assortiment onder meer gebruik van de onderstaande menu's. Met elk seizoen andere accenten. Smullen maar.

Bord witte bonen in tomatensaus

Varkenslapje met witte bonen in tomatensaus en gekookte aardappelen

Bord met rode kool en draadjesvlees

Draadjesvlees in een verfijnde biersaus met rode kool en rösti's

bord met bloemkool en runderlapje

Runderlapje met bloemkool in bechamelsaus en gekookte aardappelen.

bord met snijbonen en runderlapje

Runderlapje in jus met snijbonen en aardappelpuree.

stoofperen

Runderlapje in jus met Hollandse stoofperen en aardappelpuree.

Bord met andijvie

Varkensrollade met andijvie en gekookte aardappelen.

Bord met kippenragout

Romige kippenragout met worteltjes- en doperwtenmix en rijst.

bord met kabeljauw

Kabeljauwfilet in romige vissaus met worteltjes en aardappelpuree

bord met rabarber en kipfilet

Kipfilet met huisgemaakte rabarbercompote en gebakken aardappelschijfjes

Bord met  spruitjes en braadworst

Braadworst met spruitjes en aardappelpuree

bord met tuinbonen en hampalje

Hamlapje in jus met tuinbonen en spekjes en aardappelpuree.

bord met heek in hollandaisesaus

Heekfilet in hollandaisesaus met broccoliroosjes en aardappelpuree

Bod met erwtensoep met worst

Rijkgevulde erwtensoep met spek en rookworst

bord met zal in dillesaus

Zalm in dillesaus met spinazie-en doperwtenmix en aardappelpuree

Bord met bal gehakt en spinazie

Bal gehakt met verse spinazie